Juan Rodríguez

522630_473326989347498_1767597816_nVilanova i la Geltrú, 1981

Professor de vent metall i de conjunt

Cap d’estudis

 • Quina titulació tens relacionada amb la música? Tens altres titulacions?

 Tinc el títol Professional en especialitat de tuba i he estudiat el títol superior de pedagogia de la música a la ESMUC.

També toco el trombó i vaig estudiar violí.

 • Per què has fet la carrera de Música? Destacaries algú que t’hagi influenciat en la teva carrera?

 Abans de estudiar Pedagogia, vaig començar les carreres de Enginyeria Química industrial i Geologia, i les compaginava amb el títol professional de tuba, però no vaig finalitzar els estudis. Després de tot el semestre anant a classe, el dia del examen si em sortia un concert… anava al concert. Això em va fer veure que potser podria dedicar-me a la música.

Un cop estava estudiant per ser un gran intèrpret vaig redescobrir-me a mi mateix com a docent i vaig fer el salt cap a la pedagogía.

El Miquel Badía em va ensenyar que per ser bon músic no cal ser mala persona, i el Josep Lluís Saragossà que si som conscients del que no sabem, podrem millorar. No siguem metaignorants.

 • Quines matèries t’agraden més i en quines treies millors/pitjors notes?

 A l’escola les llengües no van ser mai del meu interès, és cert que són útils, però més enllà del sentit pràctic…

Sempre m’han agradat les ciències, la biologia i la geologia eren les meves assignatures preferides. La història sempre m’ha agradat però no era molt brillant com a estudiant.

Al Conservatori les millors notes les treia als conjunts instrumentals, sempre m’ha agradat tocar amb banda i orquestra simfònica. L’harmonia i l’ànalisi em feien més mandra, tot i que amb el temps les he trobat molt interessants.

• Quin adjectiu/s et podria definir?

• Quines persones et treuen de pollaguera? 

Les que et fan perdre la il·lusió, les que no accepten un debat, les que treuen profit personal d’abusos a tercers, les que pensen només en jo i mai en nosaltres, les que prefereixen un kebab a un entrepà de pernil de Jabugo, les que quan no saben com afrontar un problema només sancionen i prohibeixen… ara, que dóno gràcies a tots ells perque m’encanta que em treguin de pollaguera!!

• Quines aficions tens?

 L’aquariofília (tinc dos aquaris que sumen més de 400 litres de aigua), buscar instruments de metall per internet, passar-me hores enllaçant curiositats per la wikipedia, veure pelis d’acció dolentes, menjar… sobretot menjar! Dins de la península tenim la millor gastronomia del món.

Últimament el meu fill m’ha encomanat l’afició de fer torres amb blocs de plàstic de colors.

• Quin és el teu projecte o solució més creativa?

No sóc una persona massa creativa. Admiro molt als que saben trobar solucions que mai hauria pensat, o als que fan projectes novedosos. M’agrada fixar-me en què fan i, sobretot, com ho fan per aprendre.

 • Què t’agrada de l’EMMMA Sitges?

Els companys de feina, que tenen molta energía i empenta per fer de l’escola un lloc per apendre i disfrutar fent música plegats.

També m’emociona molt veure com els alumnes petits vénen amb cara d’alegria a les classes, i que els que tenen 60 no la perden. Per fer música no hi ha edat!

• Tens algun llibre de capçalera o llibre preferit? Quin?

Els llibres de la Guerra Civil, en especial Los topos de Leguineche i Torbado. Com a bon tolkià he rellegit varies vegades el Hobbit i El Senyor dels Anells entre altres, però sobretot m’encanta la saga del Capitán Alatriste de Pérez Reverte, més enllà de novela d’aventures, explica perquè som com som i perquè tenim els problemes que tenim.

 • I alguna cançó, peça musical?

Aquesta és la pitjor pregunta que es pot fer a un músic. Ni tan sols puc escollir un estil.

 • Tens algun projecte de futur? Què t’agradaria fer en un futur?

 Ser feliç amb el meu fill i amb la nena que ve en camí. Ser pare et canvia les prioritats i els projectes d’una manera increïble!

Ara estic liat amb el segon disc de l’amic Guillem Roma. A veure si va bé i agrada.

Per al futur m’agradaria poder viure de compaginar l’educació amb la interpretació musical, però sembla que he escollit dues coses que no entusiasmen ni respecten gaire els nostres polítics. Espero aconseguir-ho!!