Anna Puig

AnnaPuig3 Mataró, 13 de maig 1987

Professora de piano i de conjunt instrumental.

Quina titulació tens relacionada amb la música?  Tens altres titulacions?

Estic acabant el grau de Pedagogia Musical en l’especialitat de Formació Bàsica i General a l’Escola Superior de Música de Catalunya, amb piano jazz com a instrument principal.

Vaig fer el primer cicle de Comunicació Audiovisual a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Per què has fet la carrera de Música? Destacaries algú que t’hagi influenciat en la teva carrera?

Des de petita els meus pares ja em portaven a fer extraescolars d’Expressió corporal, de Cant Coral i m’agradava molt.  La meva professora de música a l’escola de primària va ser la que primer em va començar a intoduir en aquest món:  cantàvem molt i fèiem moltes actuacions musicals per les celebracions escolars.

Quins seminaris o cursos de curta durada has realitzat? Què t’ha motivat a fer-los?

Vaig fer un curs de Filmscoring amb els compositors Lluís Vergés i Joan Albert Amargós.  Sempre m’ha agradat el món del cinema i vaig tenir la curiositat de conèixer més des de dins tot el món de les bandes sonores.

També vaig poder fer un viatge a l’Orff Institut de Salzburg on vaig poder assistir i participar a algunes classes de professors coneguts com Shirley Salmon, Andrea Ostertag, Michel Widmer,  o Doug Goodkin, professor de l’escola d’Orff-Schulwerk de San Francisco.  Va ser una bona oportunitat per conèixer millor la metodologia de l’Orff-Schulwerk.

Quines matèries t’agraden més i en quines treies millors/pitjors notes? 

Sens dubte, les matèries d’humanitats han estat sempre les que m’han cridat més l’atenció i en les que m’hi sentia més còmode.  M’agradaven i se’m donàvem molt bé les llengües.  També m’agradava l’assignatura de filosofia. I música, és clar!  Sobretot quan es tractava de cantar a la Coral o tocar al conjunt instrumental on tocava la flauta travessera, el meu segon instrument.

Quin adjectiu/s et podria definir?

Em considero una persona tranquil·la, mesurada, organitzada, molt observadora i  molt entregada a la feina que m’apassiona.  Ah! I també molt dubtosa: sempre necessito reflexionar sobre totes les possibilitats abans de prendre una decisió!

• Quines persones et treuen de pollaguera? 

Les persones irrespectuoses, pedants i sobretot la injustícia.

Quines aficions tens?

M’agrada quedar per tocar amb els amics (he tingut alguns grups de música), trobar-me amb les amigues i amics per xerrar…i m’encanta viatjar i conèixer gent i llocs diferents al que jo visc.

Quin és el teu projecte o solució més creativa?

Actualment un projecte de música i comunitat a Nou Barris, a Barcelona.  Utilitzar la música i sobretot la improvisació com a mitjà per la cohesió, l’autoestima, l’èxit escolar…

Què t’agrada de l’EMMMA Sitges?

Que és una escola petitona i que la gent que hi treballa li agrada la seva feina i té ganes de fer que les coses funcionin.

Tens algun llibre de capçalera o llibre preferit? Quin?

Ostres, me n’han agradat molts.  El llibre  El Perfume, de Patrick Süskind, per exemple…

I alguna cançó, peça musical?

Moltes i de molts estils!  Una de força coneguda, per exemple, “Spain” en la versió de Michel Camilo i Tomatito.

Tens algun projecte de futur? Què t’agradaria fer en un futur?

M’agradaria fer un viatge al sud-est asiàtic des de fa molt de temps!  I seguir treballant en el projecte de Música i Comunitat a Nou Barris, però  cada cosa en el seu moment!

Anuncis